Vuilafscheider Fernox

Bestelt u een nieuwe cv-ketel? Kies dan ook voor de Omega vuilafscheider van Fernox. Zo zorgt u voor optimale bescherming van kostbare cv-ketel onderdelen en een schone cv-installatie, zodat storing en uitval minder vaak voorkomen. Met de Fernox Omega vuilafscheider bespaart u tot 7,4% op uw gasverbruik en bespaart u wel tot € 75,- per jaar. Kies nu een nieuwe cv-ketel en bestel gelijk de vuilafscheider en automatische ontluchter. Prijs voor de vuilafscheider is € 149,-. De investering heeft u dus binnen 2 - 4 jaar terugverdiend. De vuilafscheider kan uitsluitend worden aangeschaft bij het kopen van een nieuwe cv-ketel.

Wat doet de vuilafscheider van Fernox

De vuilafscheider van Fernox vangt vervuiling in uw cv-ketel op en zorgt ervoor dat uw cv-installatie niet verstopt raakt. De vervuiling heeft drie oorzaken: 1. De metalen buizen van een cv-installatie gaan licht roesten door het warme water dat door de buizen stroomt. Deze ijzerhoudende deeltjes, ook wel magnetiet genoemd, leveren na enige tijd een zwarte verkleuring van het cv-water op, wat zichtbaar is bij aftappen van de installatie. 2. Daarnaast vervuilt het cv-water ook door corrosie (roest) door de zuurstof in het cv-water. Dit komt in alle cv-installaties voor en is een voortdurend proces door het cv-water dat steeds verwarmd wordt. 3. Ook kalk dat zich standaard in het water bevindt, draagt bij in het cv-water voor ‘vervuiling’. Door het uitzetten en krimpen van het systeem (door het verwarmen en weer afkoelen) laten stukjes van deze vervuiling los en kunnen verstopping en storingen veroorzaakt worden. Cv-ketels en -onderdelen, zoals thermostaatkranen, vloerverwarming en warmtewisselaars zijn gevoelig voor vuil. De innovatieve vuilafscheider van Fernox haalt het vuil uit uw systeem en houdt deze schoon.


Energie besparen doe je met KETEL-VERVANGEN.NL

Een goede (klok)thermostaat is onmisbaar voor een goede regeling van de centrale verwarming. Deze zorgt voor een optimaal comfort door de woning op de juiste tijd te voorzien van de juiste temperatuur. Een slimme thermostaat gaat nog een stapje verder. Door uitgekiende technieken kan veel energie bespaard worden en is het mogelijk om de temperatuur op afstand via de smartphone te regelen. Bovendien past de thermostaat zich helemaal aan uw ritme en woning aan.

Hoe bespaar je het beste geld op je energierekening?

Een slimme thermostaat biedt veel gemak en comfort. Zo is hij op eenvoudig afstand te bedienen via een app op de smartphone. Daarnaast heeft u controle over en inzicht in het energieverbruik. Verder is een slimme thermostaat zelflerend, wat betekent dat deze zich aanpast aan uw ritme. Komt u iedere werkdag om 18.00 uur thuis, dan zorgt de thermostaat ervoor dat het op dat tijdstip aangenaam warm is. Staat er een raam open? Dan wordt dat gedetecteerd en schakelt de verwarming automatisch uit.

Advies en installatie

Tegenwoordig is het aanbod slimme thermostaten erg groot. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vervolgens zorgt onze installateur voor een vakkundige installatie en juiste afstelling.